SANDVIK
MARGINALUTVECKLINGEN INOM SMT SOM VÄNTAT I 3 KV - VD (Direkt)

2019-10-18 13:51

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sandviks vd Björn Rosengren anser att marginalutvecklingen inom affärsområdet Sandvik Materials Technology (SMT) var ungefär som bolaget hade räknat med i det tredje kvartalet, trots att marginalen var lägre än vad analytikerna i genomsnitt hade förväntat sig.

"Jag tycker att marginalutvecklingen var i linje med förväntan. Vi har varit tydliga med att vi ska nå 10 procent för helåret 2019", sade Björn Rosengren.

Vissa bedömare kanske kommer säga att affärsområdets marginal "bara" var drygt 6 procent under kvartalet, men det tredje kvartalet är säsongsmässigt mycket svagt, betonade Björn Rosengren. Under kvartalets första två månader är många fabriker stängda.

"Utfallet ligger väldigt mycket i linje med de förväntningar vi har för att nå de här tio procenten, så det är helt okej", sade han till reportrar efter fredagens delårsrapport.

SMT hade en justerad rörelsemarginal i det tredje kvartalet på 6,8 procent, aningen lägre än 6,9 procent under motsvarande kvartal i fjol. Utfallet var samtidigt lägre än analytikernas förväntan om 8,5 procent enligt Infront Data.

När det gäller orderingången stack dock SMT ut i positivt hänseende. Kvartalsutfallet på 3.867 miljoner kronor var 8 procent över analytikernas förväntan.

Sandvik fortsatte under det tredje kvartalet att driva den interna processen för att separera affärsområdet från den övriga koncernen, vilket medförde engångskostnader om 50 miljoner kronor i kvartalet.

"Styrelsens beslut att undersöka förutsättningarna för en separat notering av Sandvik Materials Technology är oförändrat", skrev Björn Rosengren som under början av 2020 ska börja på industrijätten ABB.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Sandvik - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -