NORGES BANK
OFÖRÄNDRAT NU, RÄNTETOPPEN NÅDD - TDN-PROGNOS (Direkt)

2019-10-18 15:21

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) En helt enig analytikerkår räknar med att Norges Bank håller styrräntan oförändrad på 1,50 procent den 24 oktober.

Sex av åtta ekonomer tror samtidigt att räntetoppen är nådd under denna konjunkturcykel.

Det skriver TDN Direkt.

Styrräntan höjdes med 25 punkter till 1,50 procent vid policymötet den 19 september, och Norges Bank flaggade då för att räntan troligen kommer att ligga still den närmaste tiden.

Erica Blomgren på SEB tror inte att det kommer så mycket ny information vid oktobermötet. Med tanke på att det bara gått en månad sedan det förra mötet och då det inte åtföljs av en penningpolitisk rapport, väntas inga nya penningpolitiska signaler.

Kjetil Martinsen på Swedbank tror också att Norges Bank lämnar oförändrat och drar slutsatsen att utvecklingen totalt sett varit i linje med prognoserna från september.

Deras huvudscenario är att räntehöjningen i september var den sista, även om en positiv utveckling runt brexit och stadigt svagare krona kan öka sannolikheten för att Norges Bank höjer igen under första halvan av 2020. De väntas dock invänta mer information innan de ger nya signaler.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -