JP Morgan Europe Equity
JP Morgan Europe Select Equity ökade mindre än index i tredje kvartalet - tyngdes av innehav i konsumentvaror och avsaknaden av sjukvård (Finwire)

2019-10-18 13:27
JP Morgan Europe Select Equity ökade för det tredje kvartalet med 1,8 procent. Det var lägre än jämförelseindex som ökade 2,6 procent.

Fonden hjälptes under perioden av sin övervikt mot teknologi, halvledare och hårdvara samt utilities. Avsaknaden av innehav inom sjukvård och innehav inom konsumentvaror tyngde fonden.

Framöver tror förvaltarna att det trots den dystra rapporteringen inte kommer gå särskilt dåligt i Europa tack vare lovande rapporteringar vinster i europeiska bolag. Tillväxten väntas hålla i sig både 2019 och nästa år.

Nederländska Royal Ahold Delhaize och finska UPM-Kymmene tillhör de innehav som drog upp fonden under perioden. Prudential och Ryanair tillhör de som tvärt om tyngde.

Framöver spår förvaltaren ett något lugnare slut av 2019, efter att året startat starkt. De låga räntorna gör att aktiemarknadens attraktivitet fortsatt är hög.

Love Josefsson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -