Augmented Reality Fund A
Augmented Reality Fund utvecklades positivt i september - en tidsfråga tills Agmented Reality intar konsumentmarknaden (Finwire)

2019-10-18 10:34
Augmented Reality Fund fortsatte sin goda utveckling i september och steg 1,2 procent. Fonden är därmed upp 31,3 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att september varit en mycket volatil månad till följd av den ständiga rapporteringen från handelskriget. Förvaltarna tror vi kommer se en handelslösning på längre sikt, vilket skulle vara gynnsamt för portföljen.

Vidare beskriver man sin positiva syn på Agmented Realitys framtid inom konsumentmarknaden.

"Augmented Reality har inte penetrerat konsumentmarknaden än på samma sätt som den har gällande industri- och enterprise - sektorn. Det är emellertid endast en tidsfråga innan så sker", beskriver förvaltarteamet.

Olika källor har under månaden uppgett att Apple, vilket är fondens största innehav, börjat producera AR-glasögon för konsumenter som kommer lanseras andra kvartalet 2020, vilket skulle kunna implementeras i bolagets nästa Iphone.

Ett av fondens största innehav, Finisar, har ingått en fusion med bolaget II-VI, i syfte att kunna öka både framtida vinster och tillväxtmöjligheter.

De största innehaven i fonden var per utgången av månaden Apple, Lumentum Holding och Shopify med portföljvikterna 7, 6,8 respektive 5,8 procent.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Augmented Reality Fund A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -