ASSA ABLOY
BESVIKEN OM VI INTE VISAR ORG TILLVÄXT ÄVEN 4KV- VD (Direkt)

2019-10-18 10:36

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Allt annat än organisk tillväxt för Assa Abloy i det kommande fjärde kvartalet vore en besvikelse, och ambitionen att nå en rörelsemarginal över 16 procent kvarstår, samtidigt blir målet allt tuffare att nå.

Det var budskapet från vd Nico Delvaux på fredagens presentation av rapporten för det tredje kvartalet.

"Vi har haft 26 kvartal med organisk tillväxt och jag skulle vara mycket besviken om vi inte kan visa ett 27:e kvartal med organisk tillväxt", sade Nico Delvaux på fredagens rapportpresentation.

Under året har bolaget kommunicerat en ambition att marginalen för rullande tolv månader ska komma tillbaka inom bolagets målintervall om 16-17 procent. I det tredje kvartalet blev rörelsemarginalen 16,2 procent, 16,4 procent om en engångskostnad på 55 miljoner exkluderas, och för de senaste rullande tolv månaderna ligger marginalen nu på 15,8 procent.

Nico Delvaux underströk att ambitionen att komma inom målintervallet ligger kvar, men med vikande marknadsförhållande på flera av bolagets nyckelmarknader har osäkerheten ökat.

"Vi har fortfarande ambitionen att komma tillbaka till intervallet 16-17 procent innan året är slut, men ju närmare slutet på året vi kommer desto tuffare blir det", sade han.

Aktiemarknaden reagerade positivt på Assa Abloys rapport och aktien inledde fredagen med en uppgång på som mest 2,2 procent, vid 10.30 var uppgången omkring 1,5 procent.

Adam Wahlfeldt +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


ASSA ABLOY B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -