Arden X - Global Entertainment Fund
Arden X Global Entertainment Fund steg 0,3 procent i september - tagit in Amazon, Enea och AT&T (Finwire)

2019-10-18 10:32
Arden X Global Entertainment Fund steg 0,3 procent i september och tog under månaden in tre nya bolag i portföljen. Fonden är upp 9,1 procent sedan årsskiftet. Det framgår av en månadsrapport.

Fondförvaltaren Stefan Westin skriver i en kommentar att marknaden präglats av fortsatta Brexitförhandlingar, konjunkturoro och handelskriget mellan USA och Kina.

"Det blir sannolikt en stökig höst och vi har med anledning därav kortsiktigt en något lägre aktieandel tills dess att oron minskar", beskriver Westin.

MTG lyfts fram i rapporten då bolaget har fått flera positiva analyser med riktkurser på mellan 120 till 130 kronor. MTG har även ingått ett avtal med medieanalysföretaget Nielsen.

"Vi är fortsatt långsiktigt positiva till MTG och ser mycket positivt på samarbetet med Nielsen", skriver Westin.

Under månaden initierades positioner i Amazon, Enea och AT&T. Fonden tror på framtiden inom Cloud Gaming och 5G, vilket är områden som alla tre bolagen verkar inom.

Westin skriver avslutningsvis att fonden har en förhöjd andel räntebärande placeringar på grund av den rådande marknadsoron. Tanken är att höja aktieandelen igen när oroligheterna lagt sig.

De största aktieinnehaven i fonden var per utgången av månaden Activision Blizzard, Swedbank Robur Ny Teknik och Disney med portföljvikterna 6,1, 6,1 respektive 6 procent.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Arden xFund - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -