Allianz Global Artificial Intelligence AT-EUR
Allianz Global Artificial Intelligence ser fortsatt goda utsikter för bolag som utnyttjar artificiell intelligens (Finwire)

2019-10-18 10:48
Allianz Global Artificial Intelligence ser fortsatt goda utsikter för bolag som använder sig av artificiell intelligens, det framgår i fondens månadsrapport för september.

"Utsikterna för företag som främjar och utnyttjar artificiell intelligens fortsätter att utvecklas gynnsamt och vi förblir optimistiska att vår portfölj av bolag kommer leverera attraktiv avkastning", skriver fondens förvaltarteam i en kommentar.

Informations och teknikaktier underpresterade den breda marknaden i september, vilket ledde till att fonden backade under månaden.

Teknikaktier tappade momentum till följd av en marknadsrotation där investerare sökte sig allt mer till cykliska samt värdeaktier.

Fondens innehav i Roku och Twilio tyngde utvecklingen. Streamingplattformen Roku pressades av oroligheter kring konkurrensen från Comcast och Facebook.

På den positiva sidan fanns Deere & Co och ON Semiconductor. Det cykliska bolaget Deere & Co gynnades under månaden av positiva signaler från handelskriget mellan USA och Kina.

Under månaden sålde fonden sitt innehav i Cloudera samt initierade positioner i Slack, Coupa Software och CrowdStrike.

Inför framtiden spår fondförvaltarna att vi står inför en massiv utveckling inom artificiell intelligens, vilket man anser kommer driva tillväxten för företagen inom sektorn.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Allianz Global Artfcl... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -