TELIA
ÄVEN 4 KV BLIR BÄTTRE ÄN 1H-NIVÅN - TF VD (Direkt)

2019-10-17 08:19

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Telias prognos om att andra halvåret blir bättre än det första halvåret gäller både det tredje och fjärde kvartalet.

"Båda kvartalen blir bättre än första halvåret. Fjärde kvartalet blir också bättre än första halvåret", säger Telias tillförordnade vd Christian Luiga till Nyhetsbyrån Direkt.

Kan det fjärde kvartalet bli bättre än det tredje kvartalet?

"Det vill jag inte ge någon guidning kring."

Christian Luiga uppger att förbättringen i trenderna under det tredje kvartalet har gått i stort enligt plan med ökat resultat och minskade kostnader.

"Det går bättre, vilket man ser främst på företagssidan men även på konsumentsidan börjar det bita på intäktssidan. Där ser vi att de första effekterna kommer igenom och att det över tid kommer att synas mer", säger han.

Telia har också beslutat att inte genomföra återköp av aktier för resterande 5 miljarder kronor i det treåriga återköpsprogrammet. Det pågående programmet fortsätter till och med årsstämman 2020. Då kommer Telia att ha återköpt aktier för totalt 10 miljarder kronor.

Ska man som investerare bli orolig av det beskedet?

"Jag tycker inte det. Man ska skilja på utdelning och återköpsprogram. Telia har alltid velat ha och kommer alltid att vilja ha en stark flexibilitet", säger han.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Telia Company - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -