ERICSSON
UPPREPAR STRATEGISKA AVTAL ÖKAD MARG-PRESS KORT SIKT (Direkt)

2019-10-17 07:18

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ericsson upprepar att de strategiska kontrakt som tagits inom Networks för att stärka marknadspositionen, med låga marginaler initialt, förväntas ha en något ökad negativ påverkan på bruttomarginalen på kort sikt utan att målen för 2020 riskeras.

Det skriver bolaget i delårsrapporten.

"Stora 5G-utbyggnader i Kina förväntas börja under 2020. Ericsson har investerat i FoU och kapacitet inom leveranskedjan, i syfte att öka marknadsandelarna. Baserat på historiska erfarenheter är marginalerna initialt utmanande, men blir positiva under ett avtals livstid", skriver Ericsson i sina planeringsantaganden i rapporten.

Ericsson uppger vidare att den antenn- och filterverksamhet som förvärvats från Kathrein initialt kommer att ha en negativ påverkan på marginalen inom Networks, utan att målet för 2020 riskeras.

Dessutom fortsätter förbättringarna inom Digital Services, men intäkterna kommer att variera från kvartal till kvartal beroende på produktmix, säsongsvariationer samt påverkan från resten av de 45 kritiska avtalen, uppger Ericsson.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Ericsson B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -