Wntresearch
Labb som Wntresearch anlitat kritiseras för felhantering vid djurförsök (Finwire)

2019-10-16 11:37
Ett tyskt kontraktslaboratorium, som forskningsbolaget Wntresearch anlitade mellan 2010-2017, kritiseras nu för felaktig hantering vid djurförsök. Wntresearch har tidigare anlitat labbet för studier i mus och hund och kommer att återkomma i ärendet så snart de samlat information, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Wntresearch anlitade labbet via ett forskningssamarbete med andra aktörer för att mäta halveringstid i mus för läkemedelskandidaten Foxy-5 samt toxstudie i hund och råtta vilket är ett myndighetskrav.

"Toxstudien i hund visade att Foxy-5 var väl tolererat. Wntresearchs utförda försök har inte rapporterats ge några större biverkningar. Detta ursäktar dock inte samarbetet och Wntresearch kommer att så snart information finns samlad, återkomma i ärendet", skriver bolaget.

Kontraktforskningsföretaget ska enligt bolaget ha varit certifierat för EU-reglerna good laboratory praxis, GLP, vilket är en myndighetscertifiering så att bolaget själv, i det här fallet Wntresearch inte gör en egen granskning.

Anna Sundström
anna.sundstrom@finwire.se, 0733-988 404
Nyhetsbyrån Finwire

WntResearch - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -