Skandia Sverige Hållbar
Skandia Sverige Hållbar fick positivt bidrag från fastighetsbolag i september - steg 0,3 procent (Finwire)

2019-10-16 11:27
Skandia Sverige Hållbar steg 0,3 procent i september med starkt bidrag från fastighetsbolag, jämförelseindexet ökade under samma period 2,9 procent. Det framgår av en månadsrapport.

I en kommentar beskriver förvaltarteamet att makrostatistiken som presenterats det senaste kvartalet successivt sjunkit och indikerar nu en kontraktion i ekonomin.

"ISM i USA har exempelvis sjunkit till 49,1 och det preliminära inköpschefsindexet i Europa noteras nu på 45,6. Kvartalet präglades av fortsatta handelsdiskussioner mellan USA och Kina, Brexit och demonstrationer i Hongkong", kommenterar förvaltarteamet.

Fastighetsbolagen har utvecklats starkt till följd av fallande räntor. Fondens innehav i Balder och Fabege har varit mycket positiva bidragsgivare.

Även H&M och Axfood har utvecklats väl och bidragit till den positiva avkastningen. Ett starkt momentum i Willys har hållit uppe Axfoods försäljning och vinst.

"H&M har utvecklats väl efter bättre försäljningssiffror samt att bolaget signalerat att de drar ned på butiksöppningarna samt ökar stängningstakten. Detta stödjer försäljningen i jämförbara butiker som vände från kraftigt negativ utveckling", skriver förvaltarteamet avslutningsvis.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -