Skandia Japan Exponering
Skandia Japan Exponering steg i linje med index i september - ökad sannolikhet för stimulanser från den japanska centralbanken (Finwire)

2019-10-16 11:30
Skandia Japan Exponering steg 4,3 procent i september, vilket var i linje med fondens jämförelseindex. Det framgår av en månadsrapport.

Fonden har som strategi att följa index, men av innehaven i jämförelseindex avstår fonden, för att följa sina kriterier, från att investera i Japan Tobacco.

Japans ekonomi hade en blandad utveckling under månaden. Detaljhandelsförsäljningen kom in över förväntan medan landets industriproduktion sjönk.

"Den japanska arbetslösheten var oförändrad på 2,2 procent. Konsumentprisindex fortsatte att sjunka under månaden (0,3 procent i årstakt) vilket ökar sannolikheten för ytterligare stimulans från den japanska centralbanken. Japansk export sjönk -8,6 procent i årstakt och markerar den nionde månaden i följd av nedgång", skriver fondens förvaltarteam.

Den svenska kronan stärktes under månaden mot japanska yen med 1,1 procent. Vilket bidrog negativt till fondens absoluta avkastning.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Skandia Japan Exponering - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -