NEW YORK
BANK OCH FLYGBOLAG MOT STRÖMMEN, S&P 500 -0,2% (Direkt)

2019-10-16 22:38

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande börserna i New York handlades ned något på onsdagen. Flödet av kvartalsrapporter har fortsatt samtidigt som svaga amerikanska detaljhandelssiffor och ökad handelsoro präglade sentimentet.

Dow Jones storbolagsindex stängde ned 0,1 procent till 27.001. Det bredare S&P 500 var ned 0,2 procent till 2.989, medan Nasdaqs kompositindex tappade 0,3 procent till 8.124.

Sektorsvis var det dagligvarubolag som gick bäst medan energisektorn gick allra tyngst.

Under kvällen kom uppgifter om att alla frågor nu är lösta i brexitförhandlingarna utom momsfrågan. Tidigare på dagen tillbakavisade dock ledaren för det nordirländska DUP-partiet Arlene Foster uppgifter om att hennes parti hade gått med på en uppgörelse om Nordirlands godkännande.

Tidigare under onsdagen meddelade Kinas utrikesdepartement att om amerikanska politiker röstar för åtgärder som stödjer ett mer självständigt Hongkong kan Kina komma att svara med starka motåtgärder.

Efter tisdagens våg av bankrapporter med blandade resultat var det Bank of Americas tur att bekänna färg på onsdagseftermiddagen. Bankens justerade resultat per aktie var högre än väntat och aktien steg 1,5 procent.

United Airlines rapporterade en vinst som överträffade analytikers förväntningar och höjde även prognosen för helåret. Aktien steg 2,1 procent.

Läkemedelsbolaget Eli-Lilly meddelade att resultatet i en bukspottkörtelcancerstudie i senklinisk fas misslyckades att nå sina primära mål. Aktien backade 1,6 procent.

Adobe Systems pressades av att Citi nedgraderat aktien till neutral från köp. Enligt banken är det tveksamt om mjukvarubolaget kan bibehålla den ekonomiska slagkraften från de senaste fem åren. Aktien sjönk 1,6 procent.

På makrofronten kom statistik före öppningen som visade att detaljhandelsförsäljningen i USA var lite sämre än väntat i september, samtidigt som siffrorna för augusti reviderades upp.

I den amerikanska centralbanken Federal Reserves regionala konjunkturrapport, Beige Book, som publicerades på onsdagskvällen rapporterades att den amerikanska ekonomin växte i "knapp till blygsam takt" under den senaste månaden.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 3 punkter till 1,74 procent.

Graf: S&P 500-index

Bildkälla: Infront

Henrik Berezin +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -