JPM Emerging Mkts Opps A (acc) USD
JPM Emerging Markets Opportunities Fund steg 2,2 procent i september - oro för nedåtgående global tillväxt, stark amerikansk dollar och handelskonflikter (Finwire)

2019-10-16 12:08
JPM Emerging Markets Opportunities Fund steg 2,2 procent i september. Fonden slog sitt jämförelseindex under månaden och noteras för en uppgång på 9,2 procent sedan årsskiftet. Det framgår av en månadsrapport.

Aktieinnehav inom teknologisektorn i Nordasien bidrog främst till månadens positiva avkastning. Kvartalet beskrivs vara det starkaste kvartalet det senaste årtiondet för teknologiföretag i Asien. Bland enskilda innehav var TSMC den största bidragsgivaren.

Fondens innehav i koreanska och indiska banker tyngde avkastningen, däribland Shinhan Financial och HDFC Bank.

Förvaltarna beskriver att de främsta riskerna inför framtiden är nedåtgående global tillväxt, handelsoro och en stark amerikansk dollar. Däremot kommer centralbankerna med lättnader vilket kan åsidosätta riskerna.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -