Gold Town Games
Gold Town Games behöver ej ta in pengar för att täcka licensavgiften för Wayne Gretzky (Finwire)

2019-10-16 10:06
Gold Town Games aktiekurs rusade på tisdagen efter att spelutvecklingsbolaget knutit till sig Wayne Gretzky. Bolaget vill inte uppge hur stor licensavgiften för varumärket är, men uppger att man inte kommer att behöva ta in pengar för att täcka den.

Hockeyikonen blev delägare i bolaget efter att en skuld på cirka 0,9 miljoner kronor kvittats mot aktier. Det innebär också att han blir ambassadör och frontperson för mobilspelet World Hockey Manager, något som uppges innebära en "stor möjlighet för bolagets fortsatta expansion".

- Gold Town Games har med Wayne Gretzky knutit till sig den bästa hockeyspelaren någonsin och tillika en av världens största sportikoner. Wayne Gretzky kommer att utgöra en central del av spelet World Hockey Manager. Det är en kraftfull injektion och ökar produktens kvalitet och igenkänning vilket gör det lättare att tränga genom bruset och nå fler användare, utvecklar bolagets varumärkeschef Erik Örn för Finwire.

Bolaget kommer utöver kvittningsemissionen att betala en årlig licensavgift för globala rättigheter till Wayne Gretzkys varumärke. Utöver det tillkommer kostnader för att producera kampanjer och material till marknadsföring.

Varumärkeschefen uppger att bolaget inte kommenterar några summor gällande licensavgifter, men svarar på en fråga att man inte kommer att behöva ta in pengar för att täcka dem.

Gold Town Games aktie, som steg nära 180 procent på tisdagen, har i den inledande onsdagshandeln fallit tillbaka cirka 25 procent.

Anton Wilén
anton.wilen@finwire.se, 0765-46 64 41
Nyhetsbyrån Finwire

Gold Town Games - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -