SALTX TECHNOLOGY
GENOMFÖR GARANTERAD NYEMISSION PÅ 81 MKR (Direkt)

2019-10-15 08:11

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-bolaget Saltx Technology, som utvecklar energilagringsteknik, föreslår en företrädesemission om cirka 80,6 miljoner kronor som är fullt garanterad genom teckningsförbindelse från huvudägaren Industrifonden och genom emissionsgarantier från ett garantikonsortium.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet är att tillföra bolaget finansiella resurser för att möjliggöra fortsatt utveckling och kommersialisering av bolagets lösning för energilagring.

Befintliga aktieägare erhåller en teckningsrätt för varje innehavd aktie på avstämningsdagen. Fem teckningsrätter berättigar till teckning av en aktie till teckningskursen 5:55 kronor per aktie.

Teckning i företrädesemissionen kan ske från den 14 till den 28 november 2019.

Företrädesemissionen är garanterad till 100 procent genom teckningsförbindelse från Industrifonden om 18 miljoner kronor samt genom emissionsgarantier från ett garantikonsortium. Ingen ersättning utgår för lämnad teckningsförbindelse medan garantiarvodet är 9 procent av garanterat belopp i form av kontant betalning eller 10 procent av garanterat belopp i form av betalning med aktier, vilket enligt bolaget har bedömts marknadsmässigt.

"Marknadsstrategin för vår energilagringslösning är tydlig; Saltx fokuserar på energibolag, branscher och företag som behöver lagra förnybar energi i stor skala till peak-shifting. Stora företag gör långsiktiga åtaganden för att gå över till helt koldioxidneutrala verksamheter i sina lokala elnätverk. För att lagra energimängder i stor skala kommer Saltx att vara ett mycket konkurrenskraftigt alternativ", säger vd Carl-Johan Linér.

En extra bolagsstämma om förslaget hålls den 5 november.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


SaltX Technology Holdi... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -