QUICKCOOL
FÖRHANDLINGARNA OM "OMVÄND FUSION" HAR LAGTS PÅ IS (Direkt)

2019-10-15 07:59

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget Quickcool meddelar att förhandlingarna med den tilltänkte parten i en "omvänd fusion" efter flera veckors förhandlingar har lagts på is på grund av olika uppfattningar om värderingen.

Det framgår av ett pressmeddelande som skickades sent på måndagskvällen efter beskedet tidigare under samma dag att Spotlight hade handelsstoppat Quickcool-aktien med hänvisning till osäkerhet kring bolagets informationsgivning.

Quickcools styrelse är aktiv i diskussioner om alternativa långsiktiga finansieringslösningar, uppger medicinkteknikbolaget.

"Styrelsen utvärderar för närvarande liknande lösningar inom samma branscher, vilket kompletterar Quickcools långsiktiga finansieringsstrategi", skriver bolaget.

Enligt ett pressmeddelande den 29 augusti hade ett finansieringsförslag lagts fram för styrelsen, bestående av en "omvänd fusion" med ett tredjepartsföretag med olika verksamheter inom kosttillskott, biotech och läkemedelsindustrin som har annan karaktär än Quickcools verksamhet. Betalning av köpeskillingen för detta förvärv skulle göras genom utfärdandet av nya Quickcool aktier. Dessa förhandlingar har nu alltså avbrutits.

Parallella diskussioner har pågått med ett liknande företag inom samma branscher med ett liknande upplägg, det vill säga en potentiell "omvänd fusion". Genom denna transaktion skapas en koncern som skulle kunna bidra till den långsiktiga finansieringen av Quickcools utvecklingsprojekt, heter det.

Styrelsen kommer att presentera den finansiella lösningen så snart den har slutförts och kalla till en extra bolagsstämma för beslut. Avsikten är att slutföra förhandlingarna under oktober månad.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -