NEXSTIM
MEDDELAR FRAMSTEG I KOMMERSIALISERINGEN (Direkt)

2019-10-15 08:43

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget Nexstim, vars aktie handlas på First North Finland och Sverige, meddelar vad bolaget betecknar som framsteg i kommersialiseringen av systemet för navigerad hjärnbehandling under tredje kvartalet 2019.

"Behandlingsstrategin har medfört fortsatt goda resultat, och företagets bestånd av installerade NBT-behandlingssystem hade växt till totalt 22 system i slutet av september 2019. I USA fanns totalt 8 installerade NBT-system och i Europa och övriga världen fanns totalt 14 installerade NBT-system", skriver Nexstim i ett pressmeddelande.

Systemen har levererats till kliniker i USA för att behandla egentlig depression samt till sjukhus och kliniker i Europa och övriga världen för att behandla egentlig depression och kronisk neuropatisk smärta.

"Det ökade beståndet av installerade NBT-system har resulterat i betydligt ökade intäkter från behandlingar", uppger Nexstim.

Under perioden 1 januari till 30 september 2019 växte intäkterna från behandlingar med 200 procent till 1,1 miljoner euro, från 0,4 miljoner euro under motsvarande period i fjol.

De totala intäkterna, inklusive försäljning av NBS-system, växte under niomånadersperioden med 37 procent till 2,0 miljoner euro (1,4).

Eftersom Nexstims intäkter i större utsträckning har genererats från verksamheten med NBT-behandling, har andelen återkommande intäkter växt till 61 procent av de totala behandlingsintäkterna hittills i år.

Nexstim siktar mot en årlig intäkt på cirka 100.000 euro för varje etablerat NBT-system i aktiva kundanläggningar. Under den senaste tolvmånadersperioden fram till den 30 september nådde Nexstim en genomsnittlig behandlingsintäkt för varje NBT-system på 81.000 euro.

"Nexstims förnyade strategi att kapitalisera på den betydande potentialen i Smartfocus för behandling av egentlig depression gör goda framsteg", säger Martin Jamieson som är ordförande och vd för Nexstim.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Nexstim Oyj - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -