LÄKEMEDEL
INDIVIOR HÖJER PROGNOS, STÖD AV OPIOIDBEROENDEMARKNAD (Direkt)

2019-10-15 08:55

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det brittiska läkemedelsbolaget Indivior höjer sin helårsprognos för 2019 till följd av en starkare utveckling för intäkterna än väntat. Framförallt handlar det om en stark utveckling för läkemedlet Suboxone vid behandling av opioidberoende.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den nya höjda prognosen ligger på intäkter inom intervallet 750 till 790 miljoner dollar gentemot tidigare nivå på 670 till 720 miljoner dollar. Nettoresultatet väntas nu komma in mellan 160 till 190 miljoner dollar jämfört med tidigare bedömning om 80-130 miljoner dollar. Prognoserna tar inte hänsyn till extraordinära händelser eller valutakursrörelser.

Indivior snävar samtidigt in försäljningsprognosen för Sublocade, en injektionsbehandling mot opioidberoende till 60-70 miljoner dollar från tidigare 50-70 miljoner dollar.

Förändrad lagstiftning i USA medför även att Indivior meddelar Sandoz att de avser avsluta tillverkningen av en generisk version av buprenorfin/naloxon som administreras med en så kallad sublingual film.

Orexo marknadsför Zubsolv för behandling av opioidberoende.

Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt


Orexo - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -