Facebook
Booking hoppar också från Libra-projektet, kryptovalutans lansering kan försenas (Finwire)

2019-10-15 09:06
Booking, som erbjuder resor online, är det senaste företaget att överge Facebooks satsning med kryptovalutan Libra, rapporterar CNBC.

Bolaget ansluter till en skara av Libra-medlemmar som valt att hoppa av efter kritik från politikerhåll. Sedan förra veckan har exits kommit från Ebay, Stripe, Mastercard, Visa och Mercado Pago.

Samtidigt som Booking också tackar för sitt deltagande har Libra Association, den grupp som backar upp satsningen, inrättat en styrelse under måndagen.

Den består av fem ledamöter och inkluderar Facebook-chefen David Marcus, Xapos vd Wences Casares och Katie Haun, partner och ansvarig för blockkedja på riskkapitalbolaget Andreessen Horowitz.

Facebook har förutom avhoppen nu även gått ut och sagt att Libra potentiellt kan komma att försenas. Målet var att ha den lanserad i slutet av 2020 men regulatoriska hinder kan försena denna process.

”Trots att vi är redo med tekniken är det den regulatoriska biten som medför den största osäkerheten. Vi måste vara säkra att vi får de rätta licensgodkännandena, och det är den biten som kanske inte blir färdig i tid”, sade Libras vice styrelseordförande Dante Disparte till Financial Times.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Meta Platforms A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -