EssilorLuxottica
Odin Europa steg 2,4 procent i september - positiv syn på EssilorLuxottica (Finwire)

2019-10-13 23:21
Aktiefonden Odin Europa steg 2,4 procent i september och har därmed ökat 17,8 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

Under månaden deltog fonden i EssilorLuxotticas kapitalmarknadsdag. Vilket var den första kapitalmarknadsdagen sedan fusionen av de tidigare separata bolagen Essilor och Luxottica.

"Vårt intryck är att arbetet med att integrera de två företagen är på god väg och företaget upprepade förväntningarna på synergier i intervallet 400 miljoner till 600 miljoner euro, med 60 procent som förväntas genereras år 2021." beskriver fondens förvaltarteam.

Förvaltarteamet gillar det sammanslagna företagets marknadsposition och den tydliga exponeringen mot ett växande behov av synkorrigering.

Månadens främsta positiva bidrag kom från Burford Capital och Arrow Global Group medan Fresenius och SEB presterade svagast.

Fondens största innehav per utgång av månaden var SAP, IMCD Group och Roche Holding med portföljvikterna 6,7, 5,5 respektive 5,3 procent.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

EssilorLuxottica SA - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -