Consensus Lighthouse Asset A
Consensus Lighthouse Asset A har dragit ner aktieexponering inför eventuell turbulens vid Q3-rapporterna (Finwire)

2019-10-13 23:42
Consensus Lighthouse Asset A steg 0,04 procent i september vilket innebär att fonden hittills i år noteras för en avkastning på 6,2 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare.

"Vi har dragit ner aktieexponeringen ytterligare till 26% för att minska risken vid eventuell turbulens inför Q3-rapporterna. Vi har samtidigt ökat exponeringen mot hedgefonder för att på så sätt skapa avkastning i en turbulent miljö. Vi bedömer att volatiliteten kommer att bestå och att detta kan skapa möjligheter under det kommande kvartalet", berättar förvaltarteamet.

I september startade börserna starkt för att sedan sjunka till följd av oro för konjunkturen och de kommande kvartalsrapporterna för det tredje kvartalet. Kampen mellan jakten på avkastning och fallande vinster beskrivs prägla marknaderna i världen.

"Hittills har varje rekyl setts som ett köptillfälle. Vi vet dock att detta kan ändras väldigt fort. Vi såg under Q4 föregående år hur lätt det är att osäkerheten tar över och skapar kraftiga rekyler", fortsätter de.

I dagsläget befinner vi oss, enligt förvaltarna, i en sencyklisk fas i konjunkturen där tillväxttakten troligtvis kommer bli långsammare.

De tre största aktieinnehaven i fonden var per utgången av månaden Stillfront, Evolution Gaming och Kambi med portföljvikterna 2,8, 2,1 respektive 1,9 procent.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -