Catella Nordic L/S Equity
Catella Nordic L/S Equity steg 0,2 procent i september - långpositionerna gynnade avkastningen (Finwire)

2019-10-13 23:10
Catella Nordic L/S Equity steg 0,2 procent i september, vilket medför att fonden hittills i år backat 8,4 procent. Jämförelseindexutvecklingen under samma period lyder 21,3 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltarteam.

Fondens avkastning gynnades under månaden av de långa positionerna i Swedbank, Stora Enso, Storebrand, Skanska samt Hexagon. Kortpositionerna i Subsea7, Veoneer, Alfa laval, Vestas samt Assa abloy tyngde avkastningen.

"Efter den kraftiga rotationen mot värdeaktier under september drog vi ned vår exponering under andra halva av månaden. Vi fortsatte att dra ned exponeringen efter den svaga ISM-siffra (inköpsstatistik) som publicerades i USA den första oktober. Vår taktiska syn är att ledande indikatorer står inför en vändning och att de till viss del drivits ned för djupt av tekniska effekter inom bland annat bilsektorn och på grund av Brexit", berättar förvaltarna.

Nya korta positioner har tagits i Atlas Copco och Evolution Gaming.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Catella Nordic L/S Equ... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -