Catella Nordic Corporate Bond Flex RC
Catella Nordic Corporate Bond Flex backade 0,25 procent i september - stigande marknadsräntor bidrog negativt (Finwire)

2019-10-13 23:12
Catella Nordic Corporate Bond Flex backade 0,25 procent i september till följd av de stigande marknadsräntorna. Fonden noteras hittills i år för en avkastning på 2,6 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarna skriver i en marknadskommentar att marknadsräntorna steg trots fortsatt svag makrodata under första halvan av september. Riksbanken meddelade att de har för avsikt att höja styrräntorna i slutet av året eller i början av nästa år.

"Företagsobligationer utvecklades bättre och bidrog positivt till månadens resultat. Fondens innehav i kommunobligationer med låg kreditrisk drog ned avkastningen under månaden. Under månaden bidrog även innehav av säljoptioner på börsen samt vår korta position i svenska kronor negativt till avkastningen", berättar förvaltarna bakom fonden.

Fonden minskade ränterisken under månaden och durationen uppgick till 0,7 procent vid månadsskiftet. I övrigt har endast mindre justeringar gjorts av fondens portfölj.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Catella Nordic Corpora... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -