Catella Hedgefond
Catella Hedgefond steg 0,6 procent i september - bankaktier bidrog positivt till avkastningen (Finwire)

2019-10-13 23:05
Catella Hedgefond steg 0,6 procent i september, vilket medför att fonden noteras för en avkastning på 1,8 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

"Som svar på den makroekonomiska försvagningen som pågått en längre tid sänkte Federal Reserve sin funds rate med 25 punkter och ECB sänkte depositräntan med 10 punkter. Men lättnaderna var inte tillräckligt offensiva för att driva ned långa marknadsräntor ytterligare som generellt steg under månaden", berättar förvaltarna.

Avkastningen gynnades främst av fondens långa aktieexponeringar. Noterbart är också att de korta exponeringarna inte bidrog negativt trots den starka börsutvecklingen. Bankaktierna utmärkte sig särskilt under månaden och bidrog positivt.

Fonden har under månaden tagit en långposition i Nordea då de ser en uppsida från ledningsförändringar och nya målsättningar som snart ska publiceras.

"Räntesidan av portföljen bidrog negativt i en stigande räntemiljö då fondens överlikviditet var placerade i riskfria tillgångar med längre löptider", fortsätter förvaltarteamet.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Catella Hedgefond A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -