WEWORK
SLUT PÅ PENGAR REDAN I NOVEMBER UTAN NYTT KAPITAL - BN (Direkt)

2019-10-11 15:47

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Weworks likviditetskris är nu så akut att bolaget snabbt måste få in ny finansering för att inte bli bankrutt i slutet av november, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Kontorshotellaktören Weworks börsnoteringsflopp tidigare under hösten bar med sig att bolaget inte fick den kreditlina på 6 miljarder dollar från en rad banker som man räknat med. Wework kämpar nu med att nå fram till ett låneavtal från storägaren Softbank, som gått in med över 10 miljarder dollar i bolaget.

Den senaste kapitalanskaffningsrundan i januari innebar ett tillskott på över 3 miljarder dollar från Softbank, men det var innan böckerna öppnades för utomstående rådgivare och värderingen kollapsade ned till 10-12 miljarder i den katastrofala börsnoteringsprocess som senare lades ner helt.

Tidigare har det spekulerats i att Weworks kassa tar slut under andra kvartalet 2020 om inte en ny kreditfacilitet säkras.

"I framtiden kommer vi att minnas Wework som ögonblicket då enhörningsbubblan brast", skrev den tidigare vd:n och ordföranden för Nasdaq OMX, Robert Greifeld, i en krönika på CNBC tidigare i veckan.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -