På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

HANDEL
USA ÖVERVÄGER VALUTAPAKT I PARTIELLT KINA-AVTAL - BN (Direkt)

2019-10-10 05:34

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Vita huset ser över möjligheten att inkludera en tidigare valutapakt parterna kom överens om redan i februari i ett eventuellt tidigt handelsavtal med Kina som också kan innebära att nästa veckas höjning av tullar avvärjs.

Det rapporterar Bloomberg News och hänvisar till källor med insyn i samtalen.

Valutaöverenskommelsen var klar i februari, innan samtalen kollapsade, och den skulle vara del av vad Vita huset anser vara ett första fasens avtal med Kina som sedan följs av ytterligare förhandlingar på områden som immateriella rättigheter och tvingad tekniköverföring, uppgav källorna.

Kinas vice premiärminister Liu He kommer träffa amerikanske handelsrepresentanten Robert Lighthizer och finansminister Steven Mnuchin för samtal med start under torsdagen.

På annat håll sade amerikanske handelsministern Wilbur Ross i ett tal i Sydney att Kinas agerande på handelsområdet har "blivit värre" och att tullarna tvingar Kina att vara uppmärksamma.

Kina har sedan tidigare sagt att man är redo för ett partiellt handelsavtal som kan inkludera stora köp av amerikanska råvaror. Donald Trump har å sin sida sagt att han föredrar ett fullt avtal.

"Men jag tror vi helt enkelt får se vad som händer. Jag skulle verkligen föredra ett stort avtal. Och jag tror det är vad vi siktar på", sade Donald Trump tidigare i veckan.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -