TURKIET
ANFALL MOT NORRA SYRIEN HAR INLETTS MED BOMBRÄD - CNN (Direkt)

2019-10-09 15:25

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det turkiska anfallet mot kurdkontrollerade områden i norra Syrien har inletts med en bombräd mot staden Ras al Ain, bekräftar president Recep Tayyip Erdogan, enligt CNN.

Den turkiska militära kampanjen har getts namnet "Operation fredskälla" och enligt den turkiske presidenten är målet att upprätta ett säkert utrymme för miljontals syriska flyktingar som för närvarande befinner sig i Turkiet, och för att ta bort en "terrorkorridor" vid landets gräns.

Anfallet genomförs dagarna efter att USA:s president Donald Trump lovat den turkiske presidentkollegan att dra tillbaka den amerikanska militär som gett stöd åt kurdiska YPK, som är den militära styrka som varit drivande i att betvinga terrorsekten Islamiska staten i regionen.

Oljepriserna reagerade med en reaktion uppåt på beskedet om att det turkiska anfallet inletts, ett faktum varom det florerat dubbeltydig rapportering tidigare under dagen. Strax efter nyheten stod Brent- och WTI-kontrakt omkring 1,5 procent högre.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -