TELEKOM
LILAC KÖPER AT&T-VERKSAMHET I BLA PUERTO RICO - DJ (Direkt)

2019-10-09 14:44

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teleoperatören Liberty Latin America, Lilac, köper AT&T:s verksamheter i Puerto Rico och Amerikanska jungfruöarna för 2 miljarder dollar, enligt Dow Jones källor.

För snart ett år sedan samtalade Lilac med Millicom om ett bud, en diskussion som inte utmynnade i någon affär.

AT&T:s verksamhet i Puerto Rico är både inom mobil och trådbunden telekom, samt för internetuppkoppling. Den amerikanska tele- och mediekoncernen avsåg initialt att sälja verksamheten för närmare 3 miljarder dollar, enligt Dow Jones källor.

Lilac är den största aktören inom betal-tv och bredband i Puerto Rico och storägande John Malone har tillsammans med Lilacs vd uttryckt att bolaget önskar växa via uppköp i regionen.

Affären beskrivs som nödvändig för det hårt skuldsatta AT&T och väntas aviseras under onsdagseftermiddagen, enligt källorna.

I juni, då Kinnevik gav besked om att investmentbolaget avsåg att avyttra och dela ut innehavet i Millicom, spekulerades det att Lilac kunde vara på väg att återuppliva affären. Kinnevik sålde aldrig någon andel i Millicom och i mitten av september meddelade investmentbolaget att aktier i teleoperatören i sin helt ska delas ut till aktieägarna.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


AT&T - I dag

{point.key}

Millicom Int. Cellular... - I dag

{point.key}

Kinnevik B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -