SPP Fonder
SPP Fonder viktar upp i svenska obligationer (Finwire)

2019-10-09 13:46
Fondjätten SPP Fonder ändrar undervikt i svenska obligationer till normalvikt. Detta efter vad fondbolaget kallare en allmän riskreducering. Det framgår i en månadsrapport.

Svenska statsobligationer föll med nästan 1 procent i september och SPP tror inte på höjd ränta från Riksbanken i och med den senaste tidens sämre makrobild.

Det globala indexet MSCI World steg under september med 2 procent och nådde därmed nya toppnivåer. Trots detta signalerar ECB om att återuppta obligationsuppköp, som ett resultat av svag makrodata.

Situationen i Tyskland lyfts som central i och med att barometertal för industrin är i nivå med senaste finanskrisen. Dock lyfts att landet är i en stabilare statsfinansiell situation jämfört med liknande lägen historiskt.

Amerikanska FED sänkte också de räntan i september, vilket var den andra räntesänkningen för det tredje kvartalet. Också där har indikatorer för industrin fallit. Dock är indikatorerna under samma period för både service- och konsumtionssektorn har dock inte följt med ner. Detta är enligt fondbolaget något att hålla koll på framöver.

Undervikten för svenska aktier behålls.


[Tabell 1]

Love Josefsson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

SPP Grön Obligationsfo... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -