NEW YORK
UPPÅT FÖR TEKNIK, MEN NETFLIX TAPPAR, S&P 500 +0,6% (Direkt)

2019-10-09 17:45

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande indexen i New York steg på onsdagen sedan handelsoptimismen ökat inför mötet mellan USA och Kina, som inleds på torsdagen.

Vid 17.30-tiden var Dow Jones storbolagsindex upp 0,5 procent till 26.288. Det bredare S&P 500 hade stigit 0,6 procent och stod på 2.909, medan Nasdaqs kompositindex hade ökat 0,8 procent till 7.884.

Enligt källor till Bloomberg News ska Kina vara öppet för ett mer begränsat avtal så länge Donald Trump inte inför nya tullar, inklusive de redan aviserade höjningarna som ska ske i senare i oktober och i december.

Samtliga sektorer på S&P 500 var på plus och teknik gick allra bäst där flera halvledarbolag fick stöd av den ökade handelsoptimismen.

På aktiemarknaden var Googles moderbolag Alphabet upp 0,9 procent. Google har inlett produktion av en 5G-version av mobiltelefonmodellen Pixel, som kommer att presenteras under ett evenemang i nästa vecka, rapporterade Nikkei med hänvisning till källor.

Netflix har fått sänkt riktkurs av analyshuset Rosenblatt till 330 dollar från 265 dollar på grund av allt hårdare konkurrens från bland andra Apple och Disney. Aktien var ned 1,3 procent till 267 dollar.

Exxon Mobil stärktes 1,0 procent, efter uppgifter om att bolaget överväger att sälja av tillgångar i Malaysia inom oljeutvinning offshore för upp till 3 miljarder dollar.

Levi Strauss rapporterade en fyraprocentig vinstminskning i tredje kvartalet efter börsstängning på tisdagskvällen och aktien backade 5,2 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 3 punkter till 1,56 procent.

Graf: S&P 500-index onsdagen den 9 oktober

Bildkälla: Infront

Henrik Berezin +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Alphabet Inc Class C - I dag

{point.key}

Apple - I dag

{point.key}

Exxon Mobil - I dag

{point.key}

Netflix - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -