På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
HANDELSOPTIMISM, FLYGBOLAG LYFTE, S&P 500 +0,9% (Direkt)

2019-10-09 22:21

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande indexen i New York steg på onsdagen på ökad handelsoptimismen inför mötet mellan USA och Kina, som inleds på torsdagen.

Dow Jones storbolagsindex stängde upp 0,7 procent till 26.346. Det bredare S&P 500 steg 0,9 procent till 2.919, medan Nasdaqs kompositindex hade ökat 1,0 procent till 7.903.

Före öppning meddelades att Kina skulle vara öppet för ett begränsat avtal så länge Donald Trump inte inför nya tullar, inklusive de redan aviserade höjningarna som ska ske i senare i oktober och i december.

Under slutet av handelsdagen kom dock uppgifter att Kina har sänkt förväntningarna inför handelsmötet med USA, vilket gjorde att börsen tappade lite av den tidiga uppgången.

Samtliga sektorer på S&P 500 var på plus och teknik gick allra bäst där flera halvledarbolag fick stöd av den ökade handelsoptimismen. Även Apple visade styrka med en uppgång på 1,2 procent.

Bland övriga bolag var Googles moderbolag Alphabet upp 1,0 procent. Google har inlett produktion av en 5G-version av mobiltelefonmodellen Pixel, som kommer att presenteras under ett evenemang i nästa vecka, rapporterade Nikkei med hänvisning till källor.

American Airlines har höjt sina prognoser för omsättning per tillgänglig passagerarmile (RASM) i det tredje kvartalet. Aktien lyfte 3,1 procent. Under onsdagen meddelade flygbolaget även att det ställt in ytterligare flygningar med det olycksdrabbade flygplanet Boing 737 Max fram till 15 januari 2020. Boeings aktie var upp 0,2 procent för dagen.

Netflix har fått sänkt riktkurs av analyshuset Rosenblatt till 330 dollar från 265 dollar på grund av allt hårdare konkurrens från bland andra Apple och Disney. Aktien var ned 1,3 procent till 268 dollar.

Exxon Mobil stärktes 1,1 procent, efter uppgifter om att bolaget överväger att sälja av tillgångar i Malaysia inom oljeutvinning offshore för upp till 3 miljarder dollar.

Levi Strauss rapporterade en fyraprocentig vinstminskning i tredje kvartalet efter börsstängning på tisdagskvällen och aktien backade 7,5 procent.

I protokollet från Feds policykommitté FOMC:s möte den 17-18 september, som offentliggjordes på onsdagskvällen, framkom det att den amerikanska centralbanken har blivit allt mer bekymrad för USA:s ekonomi.

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 5 punkter till 1,58 procent.

Graf: S&P 500-index onsdagen den 9 oktober

image

Bildkälla: InfrontAlphabet Inc Class C - I dag

{point.key}

Apple Inc - I dag

{point.key}

Exxon Mobil Corp - I dag

{point.key}

Netflix Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -