På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Game Chest
Game Chest genomför riktad nyemission om 2 miljoner kronor med kursrabatt 7,3 procent (Finwire)

2019-10-09 16:54
Styrelsen i Game Chest har med stöd av bemyndigande från bolagsstämma i våras fattat beslut om en riktad kontantemission om 495 000 aktier till en teckningskurs på 4,05 kronor per aktie, innebärande en total emissionslikvid om cirka 2 000 000 kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tecknare i den riktade emissionen är Qualcon Aktiebolag som ägs av Gerhard Dal.

I syfte att säkerställa en teckningskurs som motsvarar marknadsvärdet har styrelsen bestämt genom en förhandlingar med tecknaren att de nya aktierna ska emitteras till en kurs motsvarande en rabatt om 7,3 procent vid beslutet.

Skälen till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att skapa trygga finansiella förutsättningar för bolaget att implementera direkta förbättringsåtgärder i de nya förvärv som genomförts samt skapa förutsättningar att förvärva fler verksamheter/bolag i linje med bolagets planer. Nu beslutade emission bedöms vara det alternativ som med säkerhet kan ge bolaget de möjligheterna, skriver bolaget.

Tidsaspekten och kostnaden för en företrädesemission har konstaterat vara negativa för bolaget givet de tillväxtplaner som bolaget strävar emot. Emissionen sker så att säga i syfte att anpassa bolagets kapitalbas till bolagets kapitalbehov i syfte att bidra till ökat aktieägarvärde. Emissionen riktas mot en kapitalstark och strategiskt viktig investerare och emissionen bedöms vara till stor nytta för bolaget och till fördel för samtliga aktieägare. I beslutet har det beaktats de kostnads- och tidsfördelar som en riktad emission innebär. Emissionskostnaderna beräknas uppgå till cirka 15 000 kronor, skriver bolaget.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Game Chest Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -