På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

CIMCO MARINE
PRINCIPÖVERENSKOMMELSE MED EIB KRING LÅNEVILLKOR (Direkt)

2019-10-09 16:36

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Båtmotorföretaget Cimco Marine har nått en principöverenskommelse med Europeiska investeringsbanken (EIB) om att även riktade nyemissioner av aktier till en teckningskurs om 1:50 kronor ska räknas vid bedömningen av om Cimco Marine har uppfyllt villkoren för utbetalning av Tranche B enligt parternas kreditfacilitetsavtal daterat den 5 juli 2019.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Cimco Marine fick i september den första tranchen på 4 miljoner euro utbetald. Bolagets utnyttjande av Tranche B, även den på 4 miljoner euro, är bland annat villkorat av att Cimco har erhållit minst 50 miljoner kronor från utnyttjandet av teckningsoptionerna av serie 2019:1.

"Cimco Marine har nu nått en principöverenskommelse med EIB om att även riktade nyemissioner av aktier till en teckningskurs om 1:50 kronor ska räknas vid bedömningen av om Cimco Marine har uppfyllt det aktuella villkoret. Principöverenskommelsen är villkorad av att parterna träffar ett formellt avtal om frågorna, vars närmare innehåll nu är under förhandling", uppger båtmotorföretaget.

I oktober kan teckningsoptioner som Cimco Marine i samband med tidigare nyemission har ställt ut komma att tillföra bolaget cirka 51 miljoner kronor. En teckningsoption av serie 2019:1 berättigar innehavaren till teckning under perioden 4-17 oktober av en ny aktie till en teckningskurs om 1:50 kronor per aktie.

Cimco Marines aktie står i skrivande stund i 1:52 kronor.OXE Marine - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -