Pacific Extraordinary Brands
Stark utveckling för Pacific Extraordinary Brands i september - Porsche visar styrkebesked i sin elbilssatsning (Finwire)

2019-10-08 17:49
Pacific Extraordinary Brands steg 3,3 procent i september och minskade under månaden sitt innehav i Shiseido. Fonden har därmed avkastat 17,7 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

"Vi tog återigen in en kort position i portföljen för att sänka risknivån inför rapportperioden, köpte ca 2 procent XACT Bear 2 den 3 september, ökade på denna till ca 4,5 procent den 17 september", skriver fondförvaltaren Mattias Gromark i en kommentar.

Gromark skriver vidare att portföljbolaget Porsche visat styrkebesked inför sin produktionsstart av elmodellen Taycan. Orderboken har passerat 30 000 bilar och bolaget ökar sin kapacitet vid fabriken i Zuffenhausen.

Tesla som tidigare varit den ohotade ettan på marknaden för elbilar möts nu av konkurrenter som kommer i full fart.

På makronivå fortsatte globala PMI data att falla och Gromark anser nu att politiker bör agera med mer strukturreformer och färre handelskonflikter.

Under månaden minskades fondens innehav i Shiseido något.

Bolagen som utvecklades starkast var Sonos och Shiseido, medan Tapestry och Signet Jewelers presterade sämst.

De största innehaven per utgången av månaden var LVMH, Tiffany och Sonos med portföljvikterna 6,8, 6,7 respektive 6,1 procent.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -