NYHETER I KORTHET TISDAG 8 OKTOBER (Direkt)

2019-10-08 07:51

LASTBILAR. Analytiker bedömer att det är en lång väg med ökade kostnader när eldrift ska ta över i lastbilsbranschen. (SvD)

ELBILAR. Volvo Cars vill bryta ut sin utveckling och produktion av traditionella förbränningsmotorer för att lägga mer fokus på tillverkning av rena elbilar. (DN)

JÄMSTÄLLDHET. Albrights vd Amanda Lundeteg uppger att det behövs politisk styrning för att börsbolagen ska bli mer jämställda. (SvD)

BOSTADSRULLNING. Bostadsköpare är aktiva och deltar i budgivningar och bostadsaffärer går snabbare att genomföra än för ett år sedan. (SvD)

GODKÄNN(S)? På tisdagen får Ylva Johansson (S) besked från Europaparlamentets Libe-utskott huruvida hon godkänns som ny EU-kommissionär utan ytterligare en utfrågning. Hennes skriftliga svar på vissa frågor efter den förra utfrågningen har varit mer tydliga, enligt ett par politiker. (DN)

FI-JÄV. Finansinspektionens slutsats är att den biträdande generaldirektören Martin Noréus inte har varit jävig på grund av att han bevakat banker samtidigt som han förhandlat med Handelsbanken om ett jobb som han sedan tackade ja till. (DI)

ANALYSER. Aktieanalytiker agerar alltmer synkroniserat och Sverige är Europamästare i liktänkande. (DI)

10-GRÄNS. Kronan riskerar att snart bryta igenom 10-strecket mot dollarn bedömer flera ekonomer. (DI, SvD)Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -