BÖRSEN
FREDAGENS USA-UPPGÅNG GER STÖD, MEN HANDELSORO TYNGER (Direkt)

2019-10-07 08:41

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas i den inledande måndagshandeln få stöd av fredagskvällens börsuppgång på Wall Street som kom i kölvattnet av en amerikansk jobbrapport som visade på låga löneökningar.

Att företrädare för Kina inför de återupptagna handelsförhandlingarna i veckan har signalerat att landet är alltmer tveksamma till att gå med på ett brett avtal med USA tynger dock i andra vågskålen.

Det svenska storbolagsindexet OMXS30 väntas enligt IG Markets förhandel öppna upp 0,1 procent, efter fredagens uppgång för indexet på 0,4 procent till nivån 1.594.

Asienbörserna har på måndagen handlats lite blandat med Tokyo svagt ned och helgstängt i Kina. De ledande Europabörsernas terminer indikerar begränsade rörelser medan USA-terminerna indikerar en nedgång på andra sidan Atlanten.

Storytel redovisar streamingintäkter på 399 miljoner kronor i det tredje kvartalet, något över bolagets prognos på 395 miljoner kronor. För första gången nådde ljudboksbolaget ett genomsnitt över en miljon betalande kunder.

Dagens Industri skriver att familjen Lundin kan vara redo att sälja sitt framgångsrika oljebolag Lundin Petroleum. Enligt uppgifter är ett bud på minst 400 kronor per aktie nödvändigt för att en affär ska kunna bli aktuell.

Industrivärden har fått sänkt rekommendation från Nordea Markets till behåll. Nordea sänker även sin bedömning om rimligt värde, fair value, från 237 till 215 kronor per aktie.

Pareto Securities höjer nu rekommendationen för att antal fastighetsbolag, en månad efter att flertalet bolag i sektorn fick sina rekommendationer sänkta av just Pareto.

Investmentbolaget Front Office har sålt aktier och teckningsoptioner i portföljbolaget Quickbit, verksamma inom kryptovalutaområdet, för cirka 11,1 miljoner kronor. Avyttringen skedde över marknaden med syfte att möjliggöra finansiering för nya kommande investeringar, heter det.

Beträffande bostadsmarknaden kan noteras att de svenska hushållen tror på en starkare utveckling för bostadspriserna i oktober jämfört med vad de gjorde i september, enligt SEB:s boprisindikator. Enligt siffror från Svensk Mäklarstatistik har samtidigt bostadsrättspriserna i landet fortsatt upp i september.

First North-listade H&D Wireless har ingått ett tolvmånaders avtal med Scania för IoT- tjänster, med ett initialt litet ordervärde.

Medicinteknikbolaget Calmark har beslutat att föreslå en företrädesemission av units innehållande B-aktier och teckningsoptioner. Vid full teckning i företrädesemissionen tillförs bolaget initialt 24 miljoner kronor.

Dagens Industri sätter köp på läkemedelsbolaget Sobi. Med tanke på nuvarande konjunkturoro borde ett defensivt bolag som Sobi vara populärt, men aktien har fallit brant under 2019 och börsen har blivit för skeptisk, anser tidningen.

Börsveckan har utfärdat köprekommendationer för H&M, Swedish Match samt danska STG. Även HMS får en upprepad köprekommendation i det senaste numret av tidningen.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Norion Bank - I dag

{point.key}

Ericsson B - I dag

{point.key}

Front Ventures B - I dag

{point.key}

H&D Wireless Sweden Ho... - I dag

{point.key}

Hennes & Mauritz B - I dag

{point.key}

Industrivärden C - I dag

{point.key}

Orrön Energy - I dag

{point.key}

Quickbit - I dag

{point.key}

SEB A - I dag

{point.key}

Swedish Orphan Biovitrum - I dag

{point.key}

Storytel B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -