AVANZA
VD EJ OROLIG FÖR SCHWABS COURTAGE-SLOPNING - REALTID (Direkt)

2019-10-02 15:13

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Avanza Banks vd Rikard Josefson anser att Sverige har låga priser för näthandel, och han känner sig trygg med kunderbjudandet.

Det säger han till Realtid efter beskedet att den amerikanska nätmäklaren Charles Schwab slopar courtaget på amerikanska aktier, ETF:er och optioner, något som fick mäklaraktier på Wall Street att sjunka kraftigt på tisdagen.

Rikard Josefson säger att erbjudande inte bara handlar om pris utan även om användarupplevelse samt den information och de verktyg som kunden har tillgång till.

Avanzas aktiekurs har sjunkit 7 procent på onsdagen i spåren av beskedet från Charles Schwab som kom redan på tisdagseftermiddagen, men som då inte föreföll ha fått någon större kurseffekt för Avanzas del.

Även Nordnet ger liknande besked. Sverige har legat långt framme vad gäller nytänkande och spararnytta ända sedan digitaliseringen startade, säger Nordnets kommunikationschef Johan Tidestad till Realtid. Han tror att Nordnets affärsmodeller och kunderbjudanden är förberedda på ett annat sätt än i många andra regioner.

Esbjörn Lundevall, aktiestrateg på SEB, anser att det inte är särskilt märkligt att investerare oroas över prispress. Värderingen av Avanza kräver fortsatt stark vinsttillväxt framöver, noterar han enligt artikeln.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Avanza Bank Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -