Franklin Templeton Fonder
Franklin Templeton har lanserat 14 ETF:er i Danmark, Finland och Sverige - varav en är den första aktivt förvaltade Euro Green Bond ETF:en i Europa (Finwire)

2019-09-27 11:31
Franklin Templeton har registrerat 14 ETF:er i Danmark, Finland och Sverige. ETF:erna omfattar såväl så kallade Smart Beta-produkter, passivt förvaltade och aktivt förvaltade.

Bland annat erbjuder de nya ETF:erna exponering mot gröna obligationer och tillväxtmarknader. Den senare representeras av produkter med exponering mot Brasilien, Kina, Sydkorea och Indien.

Bolaget meddelar i pressmeddelandet även att Franklin Liberty Euro Green Bond UCITS ETF är den första aktivt förvaltade Euro Green Bond ETFen i Europa. Denna investerar minst 70 procent av dess nettotillgångar i grönmärkta obligationer och resterande i klimatsmarta obligationer.

"Även om vårt fokus fortfarande är på traditionell aktiv förvaltning, så ser vi en växande efterfråga för andra typer av investeringslösningar från en mängd olika kunder. Detta utbud av ETF:er ger bland annat möjlighet till betaexponering till en låg kostnad mot diverse tillväxtmarknader för danska, finska och svenska investerare", säger Mats Eltoft, Head of Distribution Nordics på Franklin Templeton.

Franklin LibertyShares, ETF-delen av bolaget, hade sista juni totalt 4 miljarder dollar i förvaltat kapital.

Love Josefsson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Templeton Eurp Sm-Mid... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -