CATELLA
GÖR NEDSKRIVNING MED 82 MLN KR PÅ 2 LÅNEPORTFÖLJER (Direkt)

2019-09-23 17:38

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Finanskoncernen Catella kommer under det tredje kvartalet 2019 att genomföra nedskrivning om sammanlagt 82 miljoner kronor av två låneportföljer, Lusitano 3 och Lusitano 5.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Nedskrivningen sker på grund av att den emitterande banken har utnyttjat sin option, "time call", att återköpa låneportföljen Lusitano 3 som skrivs ned med cirka 51 miljoner kronor. Med hänsyn till detta har antaganden för Lusitano 5, vilken kan komma att återköpas under andra kvartalet 2021, ändrats. Detta påverkar förväntade kassaflöden negativt och därför sker en nedskrivning om cirka 31 miljoner kronor.

Bakgrunden till återköpet är relaterad till ändrade förutsättningar för den emitterande banken. Tidigare kassaflödesprognos, som har utförts av extern rådgivare, innehöll antaganden om att den emitterande banken inte skulle utnyttja sin option att återköpa låneportföljen.

Återköpsmekanismen i Lusitano 3 och Lusitano 5 som medför denna nedskrivning finns inte i Catellas två andra låneportföljer, Pastor 2 och Pastor 4, framhåller Catella.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Catella B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -