Onoterat
Börsplus hittar många varningsflaggor i Onoterat och rekommenderar teckna ej (Finwire)

2019-09-20 15:23
Höstens stora snackis har varit noteringen av EQT. Inom kort kommer även det väsentligt mindre investmentbolaget med namnet Onoterat att noteras på NGM. Är substansrabatten tillräckligt stor och hur går det egentligen för portföljbolagen? Den frågan ställer sig Börsplus i en analys på fredagen.

Analystjänsten hittar åtta varningsflaggor i Onoterat inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Genomsnittet för mikrobolag är 4,2 varningsflaggor. Varningsflaggorna i detta fall handlar om högt garantiåtagande, hög emissionskostnad, tveksamma incitament, komplext erbjudande, säljsugen storägare i förhoppningsbolag, val av rådgivare samt oseriöst intryck från prospekt.

"Onoterat kanske kan bli en bra investering på sikt. Osäkerheten är dock väldigt stor. Ska man teckna aktier i Onoterat vill man både ha en acceptabel substansrabatt och god säkerhetsmarginal i form av en noteringsrabatt. Sammanfattningsvis tycker vi att denna säkerhetsmarginal är alldeles för klen för att teckna aktier i Onoterat AB. Rådet blir således teckna ej", skriver Börsplus i sin slutsats.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -