NEW YORK
UPPÅT PÅ HOPP OM STIMULANSER, S&P 500 +0,2% (Direkt)

2019-09-20 16:11

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Amerikanska börser handlades något högre på fredagen sedan Kina blivit det tredje landet att sänka räntan senaste dagarna. Det bidrog till ökat hopp om att centralbankerna ska stå redo att dämpa den ekonomiska smällen från den utdragna handelskonflikten mellan USA och Kina.

Vid 16-tiden på eftermiddagen var Dow Jones storbolagsindex upp 0,2 procent. Det bredare indexet S&P 500 var 0,2 procent högre, samtidigt som Nasdaqs kompositindex var upp 0,1 procent.

Den kinesiska centralbanken, PBOC, sänkte sin ettåriga referensränta LPR till 4,20 procent.

Fredagen var också andra dagen för en omgång förberedande samtal mellan USA och Kina inför ett planerat möte mellan chefsförhandlarna i oktober.

Apple får i helgen en försmak av hur stor efterfrågan är på bolagets senaste versioner av Iphone, då de nya modellerna Iphone 11, Iphone 11 Pro och Iphone 11 Pro Max från och med fredagen gick att köpa i en lång rad länder. Aktien var 0,4 procent upp.

Varuhuskedjan JC Penney förbereder sig enligt Bloomberg för kommande skuldsaneringssamtal inför den årstidsbundna shoppingsäsongen. Enligt hemliga källor ska dock samtalen inte gälla en ansökan om konkursskydd. JC Penney-aktien, som straffats hårt de senaste åren, tog ett litet glädjeskutt och lyfte 7,5 procent.

Chiptillverkaren Xilinx tappade 6,2 procent efter att bolagets finanschef Lorezo Flores meddelat att han tänker avgå, vilket fick Bank of America Merrill Lynch att sänka sin rekommendation för aktien till neutral.

Roku, som skapar mediaspelare, har fått en säljrekommendation av Pivotal, med motiveringen att konkurrensen på streamingområdet ökar vilket sannolikt kommer att driva ned kostnaden för produkterna mot noll. Roku tappade omkring 9,5 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 1 punkt till 1,78 procent.

Graf: S&P 500-index torsdagen den 19 september

Bildkälla: Infront

Malcolm Winbo +46 8 5191 7934

Nyhetsbyrån Direkt


Apple - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -