MELTRON
AVTAL MED ISAP I USA, BILDAR SAMRISKBOLAG (R) (Direkt)

2019-09-20 15:53

(Rättar: Sista stycket, uppdatering om antalet aktier och marknadsvärde)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Meltron, som tidigare hette Uni-Light Led och handlas på NGM, har träffat en överenskommelse med Isap (Industrial Security Alliance Partners) och ingått avtal rörande ett samriskbolag och en licens för Meltrons produkter för den amerikanska marknaden.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Överenskommelsen är ett mycket viktigt steg för Meltron", skriver bolaget och förklarar att diskussionerna med Isap har vuxit fram under mer än ett år då företagen utvecklat det ömsesidiga kunnandet om varandras teknologier och produktportföljer och sett den betydande potentialen i att kombinera dessa på den amerikanska marknaden.

Isap är ett privat företag baserat i San Jose i Kalifornien och har fyra bolag inom säkerhets- och övervakningsteknik, uppger Meltron.

Meltron kommer att ha en ägarandel på 30 procent i samriskbolaget och Isap får en 70-procentig andel. Bolaget kommer att verka under namnet Meltron USA.

Isap tillför resurser inom marknad och försäljning samt företagsledning. Meltron tillhandahåller teknik och produkter och samriskbolaget Meltron USA kommer att tillverka, marknadsföra och sälja Meltrons produkter till amerikanska kunder och myndigheter inom ramen för ett licensavtal med Meltron, enligt pressmeddelandet.

Vid 16-tiden på fredagen var kursen i Meltron upp 210 procent till 1:00 kronor på NGM. Bolagets marknadsvärde uppgick till cirka 95 miljoner kronor, baserat på drygt 95 miljoner aktier, enligt uppgifter från bolaget.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -