Skandia Smart Offensiv
Skandia Smart Offensiv backade 1,4 procent i augusti - fortsatt kraftigt fallande räntor under månaden (Finwire)

2019-09-19 16:52
Skandia Smart Offensiv backade 1,4 procent i augusti, vilket var 0,82 procent sämre än jämförelseindex. Det framgår av en månadsrapport.

Under augusti trappades handelskriget mellan USA och Kina upp och brexit har inte sett några större framgångar. Även protesterna i Hongkong bidrog till orolighet.

"Aktiemarknaderna föll i augusti och investerarna sökte sig till säkra placeringar som obligationer och guld. Just guld har haft en god utveckling och det kanske kan ses som spegelbilden till negativa räntor, aggregerad global valutavärdering och geopolitisk- och aktieoro", skriver förvaltarna i en kommentar.

Fed, som sänkte styrräntan i juli, förväntas komma med ytterligare fyra sänkningar under kommande år. Till bakgrund av detta och lägre global ekonomisk aktivitet väntas också ECB och Riksbanken agera.

"Den värderingsbaserade delen av aktieportföljen tappade i denna miljö där billiga bolag blev ännu billigare. Samtidigt kostade även övervikten i krediter", berättar förvaltarna.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -