IPO
TECKNA EQT - AFFÄRSVÄRLDEN (Direkt)

2019-09-18 09:03

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Riskkapitalbolaget EQT:s aktie är värd att teckna vid börsintroduktionen, men för att det ska vara intressant att hålla kvar den behöver den framgångsrika historien upprepas.

Så resonerar tidningen Affärsvärlden inför noteringen i nästa vecka.

Det har tidigare rapporterats att emissionen redan är fulltecknad.

"Övertilldelning är det sannolikt att det blir och Affärsvärlden räknar dessutom med att noteringskursen hamnar på maxnivån 68 kronor, eller strax därunder. Intresset är stort, bolaget välkänt och kan dessutom tillföra en ny sektor i många portföljer", skriver Affärsvärlden.

"Testet kommer när de fyra största fonderna börjar leverera resultat. Det ska generera carried interest (vinstdelning), men om resultatet blir klent så är också framtida fonder och avgiftsflöden i fara, då det hittills gedigna intresset för EQT:s fonder kan avta. Även om EQT:s starka historik talar för att den risken är begränsad rör sig samtidigt bolaget i delvis ny terräng med de nya stora fonderna. Affärsvärldens råd blir ändå att teckna sig", skriver tidningen.

Med Affärsvärldens prognos för 2019 landar EQT:s p/e-tal på cirka 27, vilket ligger i linje eller lite i överkant jämfört med andra riskkapitalbolag. EQT har dock sannolikt bättre tillväxtmöjligheter, vilket kan motivera en lite högre värdering, anser Affärsvärlden.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -