Carnegie Micro Cap
Stillfront bästa innehav med uppgång på 23 procent - Carnegie Micro Cap backade något i augusti (Finwire)

2019-09-18 08:56
Carnegie Micro Cap backade 0,2 procent i augusti, vilket medför att fonden sedan årsskiftet stigit 24,8 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Viktor Henriksson.

Fondens ljuspunkt under månaden var strategispelutvecklaren Stillfront med en uppgång på 23 procent. Ökningen berodde på en mycket stark delårsrapport, mycket beroende av förvärvet av kanadensiska Kixeye och en nyemission tidigare i sommar.

Kycklingbolaget Scandi Standard tycker förvaltaren är fortsatt attraktivt värderad trots en uppgång om 20 procent i augusti. Aktien är att betrakta som konjunkturokänslig.

Även fastighetsbolaget Catena bidrog positivt till fondens avkastning under månaden med en uppgång på 21 procent.

"De låga och fallande räntorna har inte undgått någon. Det är en attraktiv miljö för fastighetsbolag, där räntekostnaden oftast är den enskilt största kostnadsposten. I ett större perspektiv driver de låga räntorna upp priserna på fastigheter", förklarar Henriksson.

Fondens största innehav per utgången av månaden var Addnode, Knowit och Formpipe med portföljvikterna 10,1, 9,3 respektive 6,6 procent.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -