JPM Europe Sustainable Equity A (acc) EUR
JPM Europe Sustainable Equity A (acc) EUR backade 1 procent i augusti, övervikten i Nestlé bidrog positivt (Finwire)

2019-09-17 14:56
JPM Europe Sustainable Equity A (acc) EUR backade 1 procent i augusti och presterade därmed bättre än sitt jämförelseindex som föll 1,4 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att de fortsatt ser en blygsam förväntad tillväxt hos europeiska bolag kommande år.

Överlag anser man att värderingarna på marknaden är låga och att bolagens direktavkastningar ser lockande ut i en värld där räntorna är under noll.

Övervikten i livsmedelsföretaget Nestlé var en stark bidragsgivare under månaden. Bolaget redovisade en kraftig organisk tillväxt, vilket blev bränsle för en aktieuppgång.

På minussidan märktes fondens undervikt i den tyska kemijätten Bayer vars aktie föll till följd av spekulationer kring en rättsprocess gällande flera miljarder dollar.

För närvarande finns fondens största övervikter i bland annat försäkrings och läkemedelssektorerna.

Under månaden utökades innehavet i det danska energibolaget Ørsted. Förvaltarteamet beskriver Ørsted som en ledare inom vindenergi, vilket är en marknad som förväntas vara nio gånger så stor vid 2030.

Månadens avkastning medför att fonden har stigit totalt 16,6 procent i år, medan jämförelseindexet ökat 15 procent.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -