JOM Silkkitie Asia Equity Investment Fund
JOM Silkkitie Asia Equity Investment Fund backade 7 procent i augusti, dollarns utveckling en viktig faktor för aktierna på tillväxtmarknader (Finwire)

2019-09-17 14:16
JOM Silkkitie Asia Equity Investment Fund backade 7 procent i augusti, vilket medför att fonden är upp totalt 7,9 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att aktierna på Small och Mid Cap listorna har lidit av månadens ökade volatilitet och den amerikanska dollarn som fortsatt varit stark.

"Vi tror att amerikanska dollarns utveckling är en viktigare faktor för att bestämma den framtida riktningen för tillväxt-aktiemarknadens avkastning. Därför är FED-mötena i september och augusti viktiga att följa", beskriver förvaltarteamet.

Under månaden släppte bolagen från Kina, Filippinerna och Indien sina halvårsrapporter. De kinesiska innehaven uppvisade i snitt en resultatökning på 23 procent gentemot förra årets period.

Cebu Landmasters, fondens största filippinska innehav, ökade sina nettointäkter med 34 procent.

Det indiska byggföretaget JKIL rapporterade siffror i linje med förra årets resultat medan innehavet Reliance Industries ökade nettointäkterna med 9,5 procent.

Inga större händelser skedde i portföljen under månaden.

Vid månadsskiftet stod Indonesien för 36 procent av fondens exponering, följt av Kina med 26 procent.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -