Follicum
Follicum får preliminärt godkännande för patentansökan i USA (Finwire)

2019-09-17 12:27
Forskningsbolaget Follicum har fått ett preliminärt godkännande från det amerikanska patentverket för metoden att stimulera hårtillväxt med FOL-005. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har i den här patentfamiljen redan två godkända produktpatent i USA som täcker FOL-005. Follicum har därefter lämnat in en uppföljande, som utvidgar skyddet för användningen av FOL-005. Follicum har nu erhållit ett preliminärt godkännande för denna denna uppföljande ansökan för metoden att stimulera hårtillväxt med FOL-005.

Det preliminära godkännande innebär att patentverket har för avsikt att godkänna bolagets patentansökan efter att några administrativa åtgärder från båda parters sida har genomförts. När patentet slutligen godkänns kommer det vara giltigt till 2032.

- Detta preliminära patentgodkännande är mycket glädjande och ett viktigt steg i vår globala patentstrategi. Det ger ytterligare kommersialiseringsmöjligheter i USA som är en av de största marknaderna för Follicum och att få utvidgat produktskydd för vår läkemedelskandidat är därför oerhört betydelsefullt, kommenterar vd Jan Alenfall.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -