BUBLAR
UTÖKAR LICENS FÖR HELLO KITTY TILL ASIEN OCH SYDAMERIKA (Direkt)

2019-09-17 08:37

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Mobilspelsbolaget Bublar, verksamma inom AR- och VR-spel, har med japanska Sanrio säkerställt utökad licens för publicering av mobilspelet Hello Kitty AR Kawaii World i ytterligare 46 länder. De tillkommande regionerna omfattar bland annat Japan, Sydkorea, Hongkong, Taiwan samt Sydostasien och Sydamerika.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Med de tillkommande regionerna säkerställer Bublar rättighet att distribuera spelet i fler än 160 länder till cirka 5 miljarder människor.

"Efter vår senaste presentation av spelet för Sanrios ledning i Tokyo har vi säkrat licensen att lansera Hello Kitty-spelet i ytterligare länder, bland annat den viktiga hemmamarknaden Japan, vilket är fantastiskt glädjande", säger Bublars vd Maria A Grimaldi.

De tillkommande länderna omfattas av motsvarande villkor som för nuvarande licens, det vill säga att licensgivaren Sanrio erhåller royalty från spelets intäkter via köp-inuti-app och annonser. Som det tidigare har informerats om behåller Bublar Group merparten av intäkterna.

I det platsbaserade AR-spelet har byggnader, vägar och parker omvandlats till en fantasivärld för Hello Kitty och hennes vänner, baserat på Google Maps Platform och integrerat med Bublar Groups plattform. Spelet kommer att testas på valda geografiska marknader under första halvåret nästa år med målsättningen att lansera i samband med OS i Tokyo 2020.

Tilläggsavtalet för de nya licensländerna kommer att undertecknas under de kommande veckorna, uppges det.

Bublars aktie handlas på handelsplattformen NGM Nordic MTF.Bublar Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -